Sposób przygotowania

kwaszoną kapustę zalać wodą,gotować ok.15min.oczyszczone i umyte mięso pokroić i zemleć w maszynce,cebulę drobno posiekać,zmielone mięso wymieszać z czosnkiem i zarumienioną na tłuszczu cebulą,chwilę poddusić,przyprawić solą,pieprzem i pepryką,kiełbasę obrać ze skórki,pokroić w cienkie plasterki,niski płaski rondel lub prodiż wysmarować tłuszczem i układać w nim składniki potrawy warstwami:kapusta,kiełbasa,ugotowany ryż na sypko,mięso,ryż,kapusta,po napełnieniu naczynia wyrównać zalać śmietaną i zapiec w piek.200st.ok.45min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    aromatyczna potrawa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    brzmi smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !