Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewa ogórkowa Teściowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4 szklanki
ocet 10 % 3/4 szklanki
cukier 4 łyżki
sól 1 łyżka
marchew 1
koper świeży 1
ząbek czosnku 1
cebula 1
Gorczyca biała cała Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewa ogórkowa Teściowej

Z wody, octu, cukry i soli przygotowujemy zalewę. Do każdego słoika wkładamy 4 plasterki marchwi, jeden baldachim kopru, ząbek czosnku, 2 talarki cebuli, pół łyżeczki cebuli, liść laurowy i kilka ziarenek pieprzu kolorowego. Dodajemy też ogórki i całość zalewamy ciepłą zalewą. Pasteryzujemy 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 20.06.2012 09:07
dobra zalewa to podstawa
BernadettaP 11.12.2011 09:52
Twoja Teściowa wie, co dobre :)
ben-ka 08.06.2011 20:43
Tak nigdy jeszcze nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak