Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka pszczółka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mleko 3 łyżki
jaja 1 szt
margaryna 125 g
mąka 1,5 szklanki
cukier puder 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
orzechy 20 dkg
cukier puder 15 dkg
margaryna 150 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
mleko 3 łyżki
miód 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka pszczółka

Masa:
Orzechy posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i gotować na małym ogniu 3 -4 minuty. Wystudzić.
Ciasto:
Wszystkie składniki zagnieść. Włożyć na 30 min do lodówki. Rozwałkować. Wyłożyć tortownice i zrobić dośc wysoki brzeg. Wlać wystudzona masę. Piec ok 20 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.
Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 03.06.2012 10:01
pycha
Reda 03.06.2012 10:01
pycha
Neetka90 19.05.2012 21:03
extra :)
Neetka90 19.05.2012 21:03
extra :)
Jaheira11 13.03.2011 23:07
mniam... brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak