Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak domowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 3,2% 1 szklanka
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
spirytus 1 szklanka
żółtko jajek 5-7

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak domowy

Żółtka jaj ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy cukier waniliowy, mleko. Nieustannie ubijamy. Pod koniec dolewamy spirytus.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 03.11.2012 10:16
mistrzostwo ;)
Wafelek2601 20.09.2012 09:45
Pyszny
Grażyna13 18.06.2012 17:58
Super :)
BernadettaP 28.12.2011 07:16
Gdy byłam dzieckiem, po kryjomu spróbowałam trunku Mamy- w ogóle mi nie smakował- na szczęście :), ale teraz smaki się zmieniły i z chęcią bym wypiła kieliszeczek :)
IKrakowianka 04.08.2011 22:57
przepyszne...
Mirka-Ludomila 01.07.2011 23:21
coś pysznego
jolajka 31.05.2011 07:15
uwielbiam....
Iwona51
Iwona51 16.04.2011 10:18
ups ale fajne
edyta44 09.03.2011 09:03
no i do dna bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak