Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 30 dag
ciasto francuskie 1/2 opakowania
jajko 1 sztuka
keczup pikantny wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście

Parówki ostrym nożem naciąć wzdłuż cztery razy.
Ciasto lekko rozmrozić ( najlepiej przełożyć z zamrażalnika na dół lodówki), pokroić na paski, przekroić je wzdłuż po przekątnej na pół. Paskami owinąć parówki, zaczynając od szerszego brzegu, posmarować roztrzepanym jajkiem, skleić aby pasek się nie rozwinął. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni, zrumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak