Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z pieczarkami Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusty kiszonej 50 dkg
pieczarek 25 dkg
lyzka smalcu 1
sosu sojowego Tao Tao 2 łyżki
łyżka mąki pszennej 2
odrobina cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pieczarkami Eli

Kapustę ugotować domiękkości.Pieczarki oczyścić i pokroić.Cebulę posiekać.Na patelni roztopić smalec,dodać pieczarki,cebulę i smażyć.Do pieczarek dodać sos sojowy,pieprz i smażyć aż woda odparuje.Do odlanej kapusty dodać pieczarki,cukier,oprószyć mąką,wymieszać i przesmażyć.Ewentualnie dosmaczyć jeszcze solą i pieprzem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak