Sposób przygotowania

Z tego upiec biszkopt.
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
ok. 20 dag herbatników
ok. 20 dag herbatników w polewie czekoladowej
Masa śmietankowa:
½ litra śmietany 30%
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki żelatyny
Do dekoracji:
2 galaretki bursztynowe
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Piec około 30 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić.

Mleko w puszce włożyć do garnka z wodą i gotować 3 godziny. Lekko ostudzić, otworzyć puszkę i powstały karmel wylać na ostudzony biszkopt. Następnie wyłożyć herbatniki. Na herbatniki wyłożyć masę śmietankową. Schłodzoną śmietanę należy ubić z cukrem pudrem, i do ubitej śmietany wlać ostudzoną żelatynę rozpuszczoną wcześniej w 1/3 szklanki gorącej wody. Na masie śmietankowej rozłożyć herbatniki w polewie czekoladowej. Ciasto włożyć do lodówki na około 20 minut. Następnie na wierzch ciasta wylać tężejącą galaretkę bursztynową rozpuszczoną wcześniej w 3 szklankach gorącej wody.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    David

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !