Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos żurawinowy do mięs

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 15 dkg
jabłka 2 szt
woda 3/4 szklanki
skórka z pomarańczy
cukier dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sos żurawinowy do mięs

Jabłka umyć, obrać, usunąc gniazda nasienne i podzielić na ćwiartki. Wymieszać z żurawiną. Zalać gorącą wodą i ugotować. Po przestudzeniu zmiksować na gładką masę. Dodać cukier i drobno posiekaną skórkę. Nadaje się do mięś pieczonych i smażonych.
Smacznego!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 16.12.2011 16:02
to coś dla mnie:)
AgaS10 14.01.2011 13:30
Bardzo lubię smak żórawiny z mięsem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak