Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z brzoskwiniami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier puder 20 dkg
masło 15 dkg
cukier waniliowy 1 szt.
mąka 35 dkg
proszek do pieczenia 1/2 torebki
mleko 100 ml
kakao 1,5 łyżki
brzoskwinie w puszce 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z brzoskwiniami

masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, żółtkami. dodać mąkę i proszek do pieczenia. W trakcie mieszania powoli dodawać mleko. białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta.
1/3 masy ciasta połączyć z kakao.
Brzoskwinie dodać do ciasta białego.
Na przemian dolewać białe i ciemne ciasto.

Piec około 50 min w temp. 180C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 13.02.2012 11:57
dobre
angelika14 01.01.2012 12:26
super przepis, napewno wypróbuje:)
cukiereczek 07.09.2011 08:44
lubię to
Ela20 09.08.2011 19:59
pyszna :)
Krzysztof42 10.06.2011 16:06
lubię babeczki
owca441 21.04.2011 21:14
babki z owocami jeszcze nie jadłam
IZABELA29 04.04.2011 08:26
smakowicie
Iwusia 17.03.2011 23:10
bardzo fajny przepis
Allice 16.03.2011 20:10
pyszna babka :)
pioge7 29.12.2010 13:43
super
iwona332 07.12.2010 00:05
pycha
Ewa109 13.11.2010 21:27
super przepis, napewno wypróbuje:)
sylwiachmiel 12.08.2010 10:44
bardzo lubie brzoskwinie
Kate131 02.08.2010 08:01
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak