Sposób przygotowania

Łopatkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć łopatkę ze wszystkich stron.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i razem przesmażyć.Dodać sos sojowy,przyprawę do pieczeni,bazylię,oregano,pieprz,podlać wodą i dusić mięso do miękkości.Wyjąć łopatkę z sosu.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Łopatkę pokroić na porcje.Sos podawać w sosjerce.Smacznego!

Ja podałam łopatkę a kluskami śląskimi (przepis w mojej galerii) i kapustą z pieczarkami (przepis w mojej galerii).

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !