Sposób przygotowania

Czekolady łamiemy na kawałeczki, i topimy na parze tzn. do garnka wlewamy nieco wody i na to ustawiamy miseczke z czekoladą. Miseczka nie powinna dotykać gotującej się wody. Do roztopionej czekolady wlewamy 1 łyżkę mleka. Banany kroimy w kawałki grubości 2 - 3 cm. Owoce nadziewamy na szaszłyk naprzemiennie. Całość polewamy czekoladą i zostawiamy do zastygnięcia. Najlepiej szaszłyczki wbić do czegoś pionowo i wstawić do lodówki. Podawać wbite w jabłko lub połówke pomarańczy.
Do szaszłyczków nadają się owoce dość miękkie ale takie, które nie puszczają zbyt dużo soku. Taka przekąska bije rekordy popularności na każdym dziecięcym przyjęciu.
Smacznego!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    wow super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pomysł na przyjęcie dla dzieciaków.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !