Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciap kapusta 2 Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

główka kapusty białej 1 średnia
ziemniaków 2 kg
cebule 2
sosu sojowego Tao Tao 4 łyżki
octu 2 łyżki
cebulki prażonej 2 łyżki
smalcu 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciap kapusta 2 Eli

Kapustę poszatkować,ugotować do miękkości w osolonej wodzie i dokładnie odcedzić.Obrane i umyte ziemniaki też ugotować i potłuc tłuczkiem do ziemniaków.Cebule posiekać.Do gorącej kapusty dodać cebulę,smalec,cebulkę prażoną,ocet,sos sojowy,pieprz i dokładnie wymieszać.Przyprawioną kapustę dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszać.Smacznego!

Ciap kapusta najlepiej smakuje z żeberkami (kilka przepisów jest w mojej galerii)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 21.07.2012 10:54
musi być bardzo smaczna
kotlet 31.03.2011 23:54
fajne
Tomek16 30.11.2010 20:04
ciekawe na pewno dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak