Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka sojowo-miodowe Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grubych żeberek 1.5 kg
przyprawy do żeberek z miodem 1 łyżka
czosnku granulowanego Prymat 1 łyżka
cebulki granulowanej 1 łyżka
miodu 2 łyżki
soku z cytryny 3 łyżki
sosu chilli słodko-ostrego Tao 2 łyżki
sosu sojowego Tao Tao 8 łyżek
sól do smaku
worek do pieczenia w piekarniku
olej z pestek winogron 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka sojowo-miodowe Eli

Żeberka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i podzielić na porcje.Wymieszać razem:przyprawę do żeberek,czosnek granulowany,cebulkę granulowaną,miód,sok z cytryny,sos chilli,sos sojowy,olej,pieprz i sól.Marynatą zalać żeberka i włożyć do lodówki na 4 godziny.Przełożyć żeberka do worka,wlać marynatę i zapiąć worek klipsem.Ułożyć worek w brytfance i piec przez 60 minut w temperaturze 200 stopni C.Wyjąć brytfankę z piekarnika i zmniejszyć temperaturę do 160 stopni C.Ostrożnie rozciąć worek,wyłożyć zawartość do brytfanki,włożyć do piekarnika i piec jeszcze 30 minut,co jakiś czas polewając powstałym sosem.Smacznego!

Ja podałam żeberka z ciap kapustą 2 (przepis w mojej galerii).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 09.08.2011 12:27
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak