Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekolada domowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 1/2 paczki
herbatniki 3 paczki podwójne
margaryna 1 kostka
kakao 2 łyżki
woda 7 łyżek
cukier 1 szklanka
olejek migdałowy 1/2 buteleczki

Przepis i sposób przygotowania na: czekolada domowa

Margaarynę, wodę i cukier rozpuści na małym ogniu. Dodać kakao i gotować przez ok. 7 min, aż do uzuskania jednolitej konsystencji. Zdjąć z ognia. Po chwili dodać pół paczki mleka w proszku, wymieszać. Wsypać połamane herbatniki i dokładnie wymieszać. Dolać olejek migdałowy i wymieszać. Wszytsko wyłożyć na folię do formy i przykryć folią. Odstawić na 2 godz. Bardzo dobra jest też na drugi dzień. Jest bardziej sucha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak