Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniki Świąteczne Kasi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
miód 25 dag
margaryna 1 kostka
kakao 3 czubate łyżki
jajko 3 sztuki
cukier 25 dag
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
amoniak 1 łyżeczka
kolorowa posypka 1 opakowanie
lukier do dekoracji
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniki Świąteczne Kasi

W rondu stopić margarynę, dodać cukier, miód, przyprawy i wymieszać. Gdy przestygnie wbić jajka, wsypać mąkę, kakao i rozpuszczoną w łyżce wody sodę. Ponownie wymieszać. Ciasto powinno być luźne. Wyjmować po trochu z miski na wysypaną mąką stolnicę im wyrabiać. Ciasto rozwałkować i wykrawać pierniczki. Piec w nagrzanym piekarniku ok 10 min w 210 stopniach. . Po wyjęciu polukrować i ozdobić wg uznania. Przechowywać w zamkniętym pojemniku., aby zmiękły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak