Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczna golonka w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonki 2 sztuki
majeranek 2 łyżki
miód 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
sól, pieprz do smaku
piwo 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna golonka w piwie

Golonki natrzeć dokładnie miodem, musztardą, solą i pieprzem. Obłozyć czosnkiem pokrjonym w plasterki. Marynować ok 2 godzin. Następnie pozdejmować czosnek i podsmażyć golonki na patelni, po chwili z każdej strony- miód się ładnie skarmelizuje, a golonka nabierze ciekawego smaku.
Golonki włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać majerankiem, dołożyć czosnek, wlać piwo i odstawić na godzinę.
Następnie piec w 180 stopniach ok 1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie i będzie ładnie odchodzić od kości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 04.03.2017 14:36
Lepsza golonka wychodzi po ugotowaniu i dopiero upieczeniu miękkiej.
Sylwia56
Sylwia56 21.12.2011 21:19
pycha
rjustysia 19.11.2011 11:22
Taką golonkę mam ogromną ochotę spróbować :)
Grażyna13 04.04.2011 21:46
uwielbiam !
pacpaw 24.03.2011 21:35
też się mam w planach goloneczkę w piwie :o) Nawet wisi karteczka przy monitorze, aby zrobić :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak