Sposób przygotowania

Golonki natrzeć dokładnie miodem, musztardą, solą i pieprzem. Obłozyć czosnkiem pokrjonym w plasterki. Marynować ok 2 godzin. Następnie pozdejmować czosnek i podsmażyć golonki na patelni, po chwili z każdej strony- miód się ładnie skarmelizuje, a golonka nabierze ciekawego smaku.
Golonki włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać majerankiem, dołożyć czosnek, wlać piwo i odstawić na godzinę.
Następnie piec w 180 stopniach ok 1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie i będzie ładnie odchodzić od kości.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    też się mam w planach goloneczkę w piwie :o) Nawet wisi karteczka przy monitorze, aby zrobić :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    uwielbiam !
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Taką golonkę mam ogromną ochotę spróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !