Sposób przygotowania

Z pomidorkach ucinamy wierzch, malutką łyżeczką wybieramy miąższ (można go użyć do sosu pomidorowego lub zupy pomidorowej), posypujemy solą. Po kilkunastu minutach wylewamy sok, który zbierze się w pomidorkach. Ogórki trzemy na najdrobniejszej tarce i również posypujemy solą i odciskamy sok. Dodajemy jogurt, drobno posiekany czosnek i poszatkowaną miętę. Dokładnie mieszamy dolewając oliwę. Osuszone pomidorki faszerujemy tak przygotowanym sosem tzatziki.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    niezłe, trzeba spróbować!
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Super:)
  • 1
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    znakomity pomysl
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    świetna przystawka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    proste a smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !