Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
kiełbasa podwawelska 2 długie laski
boczek wędzony 30 dag
cebula 2 sztuki
olej 2 łyżki
pomidor 3 małe sztuki
pieczarki 60 dag
por (biała część) 1 sztuka
papryka czerwona 1 duża sztuka
czosnek 2 ksstki
śmietana kwaśna 1 duży kubek
jaja 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 50 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Moja zapiekanka

Ziemniaki obrać, zagotować wodę z solą, wrzucić na wrzątek pokrojone w plasterki ziemniaki i od momentu zagotowania gotować na wolnym ogniu 10 min. Osączyć. Ułożyć na blasze. Kiełbasę , boczek i cebulę pokroić i podsmażyć razem na oleju, wyłożyć na ziemniaki. Następnie ułożyć plasterki pomidora. Przesmażyć pieczarki doprawiając do smaku, wyłożyć na blachę. Posypać rozkruszonym czosnkiem. Por pokroić drobno na paseczki i sparzyć. Wyłożyć na całość. Na to dać pokrojoną paprykę w kostkę Posypać pokrojoną natką. Ser wymieszać z jajkiem i śmietaną w.ylać na całość masę. Zapiekać 55 min. w temperaturze 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak