Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czosnkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler drobno starty 50 g
czosnek roztarty z solą 10 ząbków
masło 3 łyżki
pieczywo tostowe 4 kromki
bulion warzywny 1 l
natka pietruszki 1 pęczek
jajko 4 rozkłócone

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czosnkiem

W garnku na łyżce masła podsmażyć czosnek, dodać seler, poddusić go, zalać niewielką ilością bulionu i gotować 5 min.
Dolać resztę bulionu i gotować na małym ogniu. Na patelni rozgrzać resztę masła i zrumienić na nim pieczywo. Jajka wlać do
zupy, mieszając. Zupę gotować minutę, dodać natkę i grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 08.03.2011 10:15
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak