Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić w kostkę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. W garnku rozpuścić masło, wrzucić karkówkę i pokrojoną cebulę, smazyć, aż się zarumieni. Potem dodać ziela angielskiego i zalać wodą. Dusic pod przykryciem. W między czasie pokroić paprykę i dodać do garnka. Wszystko dusić pod przykryciem ok. 35-40 minut, aż mięso będzie miękkie. Dodać pół koncentratu pomidorowego, zagęścić mieszanką wody, mąki i śmietany. Dokładnie wymieszać. Doprawić jeszcze przyprawami i maggi do smaku. Można podawać z ryżem lub ziemniakami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Gulasz w każdej postaci - a z karkóweczki pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Smakowita :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !