Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kluskami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kluski 200 g
smalec 1 łyżka
papryka 1 łyżeczka
pomidor pokrojony 1 szt
łopatka pokrojona w kostkę 600 g
ziemniaki pokrojone w kostkę 600 g
sól
cebula 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kluskami

W rondlu podsmażyć na smalcu cebulę na złoty kolor. Mięso posypać solą i pieprzem, włożyć do rondla. Dusić powoli, dolewając stopniowo szklankę wody. Gdy mięso będzie przegotowane, dodać ziemniaki i gotować, aż mięso i ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać pomidor.
Przed podaniem włożyć do rondla ugotowane oddzielnie kluski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 27.05.2012 22:31
chmm dobre
SyMiki 31.07.2011 19:25
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak