Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka jogurtowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Papryka słodka mielona Prymat
sól
mleko półtłuste 1/2 l
pomidory koktajlowe 150 g
natka pietruszki 2 pęczki
jogurt 300 g
Pieprz czarny Prymat w młynku
kiełki rzodkiewki 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka jogurtowa

Pomidory pokroić na ćwiartki, wykroić nasady ogonków. W misce wymieszać jogurt, mleko i natkę. Całość doprawić solą, pieprzem i sproszkowaną papryką. Do tak przygotowanej zupy dodać pomidory, kiełki. Całość wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki. Zupę rozlać na talerze i posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak