Sposób przygotowania

Masło, mąkę, wodę , jajko i cukier waniliowy razem delikatnie wyrobić i włożyć na 1/2 godziny do lodówki we woreczku foliowym.
Jabłka obrać i zetrzeć na plasterki, dodać cukier i cynamon, wymieszać. Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Od ciasta oddzielić 3/4 i rozwałkować na kształt formy i włożyć do niej za pomocą wałka. Brzegi ciasta niech wystają 3 cm poza formę. Ułożyć jabłka, zawinąć boki ciasta. Rozwałkować pozostawioną 1/4 ciasta i włożyć na wierzch. Piec 20 min. w 200 stopniach i 30 min w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pychota
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    Przepysznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Po mistrzowsku:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !