Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w cytrynowej marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia kurczaka 12 szt
oliwa 100 ml
cytryna 1 szt
natka pietruszki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w cytrynowej marynacie

Marynata:cebulę kroimy w plastry. Z cytryny wyciskamy sok, a skórkę kroimy na tarce. Czosnek miażdżymy. Natkę siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z oliwa i doprawiamy. Podudzia zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na godzinę. Pieczemy na rozgrzanym grillu co pewien czas obracając i polewając marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak