Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna galaretka jabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 1-2 kg
cukier 1,2-2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna galaretka jabłkowa

Jabłka umyć i pokroić wraz ze skórką i gniazdami nasiennymi na ćwiartki, rozgotować. Gorące odsączyć przez gazę. uzyskany sok przelać do szerokiego rondla, zagotować, po czym wsypać cukier 1,2 kg na litr soku i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Dłuższe gotowanie źle wpływa naścinanie się galaretki. Płyn zlać do wyparzonych, niewielkich słoików i odstawić do wystygnięcia, po czym dobrze zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak