Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka galaretka agrestowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka galaretka agrestowa

Zagotować 2 szklanki wody z cukrem. Do wrzątku wrzucić oczyszczony z szypułek agrest. Gotować przez 10 minut. Płyn odcedzić, owoce odcisnąć. Namoczoną wcześniej żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Wywar z agrestu dokładnie wymieszać z żelatyną. odstawić do skrzepnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak