Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata Paryska

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 głowy
kapusta kiszona 1/2 opakowania
pomidor 1 szt
marchewka 1szt
sos winegret
makonez
Musztarda francuska Prymat
oliwa
śmietana kwaśna
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata Paryska

Kupujemy sos vinegre w proszku łączymy go wg przepisu z oliwa i wodą .Dodajemy troche musztardy,majonezu,śmietany kwaśnej i przegotowanej zimnej wody .Wszystko mieszamy dokładnie .Kapuste białą kroimy i układamy warstwowo na przemian z kapusta kiszoną,pomidorem i jajkiem pokrojonym i stratą marchewką .Na wierzch polewamy sosem .Podajemy mocno schłodzone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 03.04.2011 10:21
pycha :)
amorzenek 01.12.2010 11:41
dobra
Małgorzata113 29.11.2010 07:32
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak