Sposób przygotowania

Porcję makaronu dla jednej osoby wrzucamy do osolonego wrzątku. Gdy makaron się gotuje podsmażamy rozgnieciony ząbek czosnku na oliwie i dodajemy pokrojoną w plasterki cukienie (najlepiej młodą, ze skórką). Gdy cukinia się zarumieni podlewamy śmietaną, dodajemy szczypte pieprzu i dorzucamy garść startego sera (pecorino można zastąpić innym słonym serem). Mieszamy tzrymając cały czas na małym ogniu. Dorzucamy ugotowany makaron. Jeśli sosu jest za mało podlewamy jeszcze śmietaną. Podajemy posypane gruboziarnistym pieprzem i serem.
Smacznego!!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    na zdjęciu wersja z innym makaronem :P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !