Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać na blachę i piec w 170 stopniach ok 30-40 min.
Budynie rozpuścić w 1 i 1/2 szklance Pysia. A pozostały sok zagotować. jak się zagotuje wlać budyń wymieszany z sokiem. Chwilkę gotować na wolnym ogniu. Przestudzić. Na biszkopt rozsmarować marmoladę, na nią wyłożyć zieloną masę. Na masę położyć delicje. Galaretkę rozpuścić z połowy wody jak na opakowaniu pisze. Wystudzić, aż będzie prawie że stężona. Śmietanę ubijać, pod koniec gotowania dodawać powoli galaretkę. Pozostałe dwie galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu, również prawie że zmną wylać delikatnie na bitą śmietanę.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !