Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejskie schabowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 7 łyżek
olej do smażenia 1 szklanka
schab bez kości 1/2 (środkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejskie schabowe

Kotlet kroimy na plastry, rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy do smaku solą , pieprzem i przyprawą. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Wkładamy na mocno rozgrzany tłuszcz, wtedy nie piją oleju. Smażymy na złoty kolor. Po wyjęciu z patelni osączamy na papierowych ręcznikach, aby pozbyć się nadmiaru oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 30.08.2011 20:52
wiejskie zawsze smaczne
Magda60 02.12.2010 10:39
tez tak robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak