Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

charczo-zupa mięsna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 szt.
czosnek 4-6 ząbków
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ryż 1/2 szkl.
pieprz,sól,koperek,natka pietr
kilka surowych śliwek
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: charczo-zupa mięsna

mięso zalać wodą,osolić,gotować pod przykryciem 1,5godz.następnie dodać drobno posiekaną cebulę,roztarty czosnek,pieprz,umyty ryż i wydrylowane śliwki,gotować jeszcze 20 min.na koniec dodać koncentrat pomidorowy lub pokrojone pomidory uduszone na maśle,gotować 5min,podawać z posiekaną natką pietruszki i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 12.05.2012 15:14
ciekawa
Iwona51
Iwona51 08.12.2011 09:55
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak