Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 1/2 kg
cukier 2 szklanki
margaryna kostka 1 kostka
woda 1/2 szklanki
kakao 5-6 łyżek
rodzynki 1 małe opakowanie
herbatniki 1 i 1/2 opakowania
orzechy włoskie 1/2 szklanki
margaryna do smarowania formy 1 łyżka
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Wodę, cukier i margarynę zagotować. Kakao i mleko w proszku razem wymieszać i przesiać przez sito , aby nie było grudek. Po czym ciągle mieszając wlewać zagotowaną wodę z cukrem i tłuszczem. Do gładkiej masy dodać orzechy, rodzynki, herbatniki i wafle. Wymieszać. Formę keksową wysmarować tłuszczem i przełożyć do niej masę. Wstawić do lodówki w celu zastygnięcia. Po godzinie gotowe do podania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 22.02.2011 10:37
mmm pychota :)
eli82 20.02.2011 16:12
super
pacpaw 18.02.2011 20:31
słodkości...
kanu83 16.02.2011 20:27
Rewelacja
marta1371 04.02.2011 15:57
blok jest pyszny,bardzo lubię
TyTaN 08.01.2011 17:06
to jest pyszne..:)
polly66 07.01.2011 22:40
każdy chyba lubi:) a z orzechami laskowymi,marzenie:D
jarek4 09.12.2010 11:55
super
MAR3STA 07.12.2010 19:48
pyszny deser
Magda60 02.12.2010 10:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak