Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cordon bleu z kurczaka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4
ser lazur 4 kawałki
szynka 4 plastry
Musztarda sarepska Prymat
sól
pieprz
mąka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Cordon bleu z kurczaka

Piersi rozklepac delikatnei na szeroki płat (ja robie to poprzez folie spozywcza). Oprószyc sola i pieprzem i tymiankiem. Odstawic na godzinę. Posmarowac musztarda, połozyc plaster sera, na to szynkę, złożyc na pól lub zwinąc w rulon, obtoczyc w mące, jajku i bułce tartej. Rozgrzac olej usmażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 27.01.2011 11:07
Pyszne, nawet sama nazwa brzmi zachecajaco!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak