Sposób przygotowania

Kapuste przepłukać, odcedzic. Podsmazyc na 2 łyżkach masła posiekane dwie cebule, dodać odcedzona kapustę, dodac ziele angielskie, pieprz, sos sojowy, smazyc do odparowania soku jakies 15-20 minut. Dodac pokrojoną w kostkę pieczarki. Smazyc jeszcze chwilę aż zmiękna. Odstawic do ostygnięcia. Do składania przygotowujemy sobie miskę z letnią wodą (lub piwem). Każdy płat papieru ryżowego wkładamy do miski, zwilżamy i kładziemy na desce do krojenia. Po około 1/2 minuty powinien zrobić się elastyczny i możemy zacząć składać. Nakładamy farsz kładziemy na rozłożonym papierze lekko zawijamy od dołu.potem boki i rolujemy (jak na krokiety). Sajgonki smażyłam na patelni na niewielkiej ilosci oleju. Podawac z barszczem czerwonym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Poproszę na wynos .Pyszotki robisz kochana.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    z kapustą kiszoną jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    a to ci dopiero połączenie :)) chętnie bym skosztowała

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !