Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

glazura morelowa

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dżem morelowy 1/2 słoika
szklanka wody 1/4
cukier 1 łyżka
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: glazura morelowa

Dżem wymieszać w rondelku z wodą oraz sokiem z cytryny i zmiksować. Następnie wsypać cukier, postawić na małym ogniu i gotować, mieszając, aż płyn zgęstnieje i stanie się klarowny. Możemy dodać szczyptę cynamonu. Ciasto polewamy ciepłą glazurą. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 04.11.2012 20:59
napewno dobre
magical66 01.12.2010 08:22
wyprobuje
MAŁGORZATA108 28.11.2010 20:49
Nazwa brzmi intrygująco.
Karolcia12 28.11.2010 20:44
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak