Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 1 kg
cukier 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot brzoskwiniowy

Brzoskwinie na kompot wkładamy na chwile do gorącej wody ,wyjmujemy i obieramy ze skóry.Usuwamy pestki .Cukier wsypujemy do rondla zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy 3minuty od zawrzenia.Brzoskwinie układamy w półlitrowych słoikach ,zalewamy wrzącym syropem i zakręcamy.Słoiki wstawiamy do garnka,zalewamy wodą do 3/4 ich wysokości.Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu około 30 minut.Studzimy w garnku ,wyjmujemy i wycieramy z wody. Woda podczas gotowania słoików nie może się bardzo gotowac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 13.11.2013 21:04
bardzo smaczny lubimy :)
Motorek 17.09.2013 10:18
bardzo fajny
misia53 29.08.2013 00:42
w tym roku jest jest wyjątkowo dużo tych owoców na drzewie. jesli nie przyjdzie jakas wichura i nie otrzepie to będę robić do słoików
ben-ka 28.08.2013 22:11
Gdybym miała swoje brzoskwinie,to bym zrobiła takie zapasy na zimę.
caralajna 06.06.2013 07:11
szybki i smaczny
Wojt@s
Wojt@s 21.05.2013 08:51
prosty kompot
ben-ka 03.07.2011 16:12
Fajny taki kompot.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak