Sposób przygotowania

Z podanych składników wyrabiamy gładkie ciasto, rozwałkujemy i wykładamy na małą blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Pieczemy ok. 12 min w temp. 180 stopni. Rabarbar obieramy, kroimy na kawałki, zasypujemy cukrem i odstawiamy, aby puścił sok, odcedzamy. Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy cukier puder i mieszamy. Na upieczony spód wyłożyć rabarbar, posypać bułką tartą i przykryć masą z białek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zmniejszyć płomień. Gdy piana lekko się zrumieni, wyjmujemy ciasto z pieca.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    nigdy nie jadłam placka z rabarbarem, wiosną chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !