Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z konfitura zurawinowa i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 3 plastry
konfitura żurawinowa 3 kopiaste lyzeczki
ser żółty 3 plastry
jajko 1 duze
bulka tarta i maka (uzylam kuk
sól, pieprz ziolowy prymat, pa

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z konfitura zurawinowa i serem

Plastry schabu myjemy, osuszamy recznikiem papierowym i z obu stron lekko rozbijamy pod folia. Kazdy plat posypujemy sola, pieprzem, papryka i oregano. Na jednej stronie miesa, polewamy po kropelce octu balsamicznego i wcieramy ja w schab, po czym smarujemy konfitura zurawinowa na calej powierzchni i na srodku ukladamy kawalek zóltego sera. Skladamy schab na pól, zamykajac zurawine i ser w srodku. Roztrzepujemy jajko i dodajemy niewielka ilosc vegety. Obtaczamy mieso najpierw bardzo dokladnie w mace, potem w jajku, a nastepnie w tartej bulce. Na patelni dobrze rozgrzewamy tluszcz i smazymy schabowe na rumiano z obu stron, na srednim ogniu po czym przykrywamy je pokrywka i przez jakis czas dosmazamy na wolnym ogniu. Podajemy na goraco z pieczywem, ryzem lub ziemniakami, sosem i surówka. Inspiracja: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=15898

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.07.2011 10:42
smaczny
eli_555 12.12.2010 22:48
lubię kotlery z niespodzianką
Kate131 09.12.2010 11:30
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak