Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z peperonatą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1kg
cebule 4
koncentrat pomidorowy 2-3łyżeczki
makaron świderki 30dag
żółty ser 30dag
olej
sół, pieprz, oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z peperonatą

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie,ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Cebule kroimy w piórka,podsmażamy na oleju.Cukinię obieramy,kroimy w kostke i dodajemy do cebuli.Dusimy.Dodajemy koncentrat pomidorowy,doprawiamy sola,pieprzem i oregano.Mieszamy i gotujemy na małym ogniu bez przykrycia,aż zgestnieje.Peperonatę podgrzewamy na patelni z makaronem i żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 10.02.2012 07:58
smaczne
pacpaw 29.11.2010 00:42
taka rodzima wersja peperonaty. papryka zastąpiona cukinia. oryginalne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak