Sposób przygotowania

Ugotowane jaja obrac, oddzielic bialka od zóltek. Bialka zetrzec na tarce o grubych oczkach, zóltka zetrzec na malutkich oczkach.Tunczyka bardzo dokladnie odsaczyc. Ser zólty starkowac na bardzo drobnych oczkach. Jezeli robimy wersje z kukurydza, kukurydze dokladnie odsaczamy z zalewy. W przypadku wercji z cebula, cebule obieramy, myjemy, suszymy i kroimy bardzo drobno. W naczyniu lub duzej salaterce, ukladamy kolejno warstwami: starkowane bialka, na to starkowany zólty ser - lekko usiskamy palcami, ale wyrównac powierzchnie. Nastepnie kladziemy doskonale odcisnieta tunczyka z jednej puszki, którego warstwe smarujemy majonezem - uzywam kilka czubatych lyzek. Nastepnie kukurydze lub cebule, ponownie warstwe tunczyka, na to majonez i na koncu, starkowane zóltka. Lekko wygladzam powierzchnie palcami i wstawiamy salatke do lodówki. Przechowujemy w lodówce.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Sałatki z tuńczyka często u mnie goszczą, ale warstwowej jeszcze nie robiłam.Dzięki za pomysł.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    uwielbiam taką
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    smacznie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !