Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa z fetą i rzeżuchą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 główki
ser feta 1 opakowanie
woda 6 szklanek
jaja 2 sztuki
mąka 1 łyżka
rzeżucha 4-5 łyżek posiekanej
kolendra 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2
sól, pieprz do smaku
jogurt 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa z fetą i rzeżuchą

Do rondelka wlać wodę, wrzucić czosnek(obrany z łupinek), liście laurowe i wsypać sól. Wszystko gotować około 30 minut. Powstały wywar przecedzić do drugiego garnka(liście laurowe wywalić). Czosnek rozgnieść na mniejsze kawałki. Do powstałego wywaru skrószyć ser feta. Jogurt wymieszać z mąką, aby nie było żadnych grudek. Do jogurtu dodać 2 łyżki wywaru czosnkowego i dokładnie połączyć. Powstałą masę bardzo wolno wlać do wywaru czosnkowego. Zupę gotować na małym ogniu jeszcze przez około 10 minut. Jajka ubić na 1 masę. Garnek zestawić z ognia i powoli wlać rozkłócone jajka. Na końcu dodać rzeżuchę, kolendrę i przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 15.04.2012 08:42
super
LuKaSz4761 15.04.2012 08:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak