Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z grzankami serowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1/4 kg
włoszczyzna 1/2 porcji
woda 5 szklanek
masło
chleb parę kromek
sól do smaku
kostka rosołowa 1 kostka
ser gouda tyle samo plasterków co kromek c

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z grzankami serowymi

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Rozgrzac patelnię z dodatkiem 2 łyżek masła i cebulę przysmażyć, aż do uzyskania złotego koloru. Do garnka wlać wodę, umieścić pokrojone warzywa z włoszczyzny i gotować, aż warzywa będą miękkie. Następnie odcedzić warzywa, dodać podsmażoną cebulę i kostkę rosołową. Gotować około 10 minut.

Każdą kromkę chleba posmarować masłem, umieścić plasterek sera i zapiec w piekarniku.

Do talerzy wlać zupę cebulową i na wierzchu posypać pokrojonymi w kostkę grzankami serowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak