Sposób przygotowania

Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam z dodatkiem cukru. Następnie do ubitych białek dodaję mąke, proszek do pieczenia, kakao, wodę i 3 żółtka. Ciasto wlewam do formy ( 40x 25 cm, lub jakaś bardzo szeroka forma)wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 18 minut w temperaturze 180 C. Po upieczeniu biszkopta od razu wyjmuje go z formy(łapiąc za papier do pieczenia). Czekam,aż biszkopt ostygnie . W międzyczasie przygotowuje krem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przestudzoną roladę rozwijam i smaruje kremem, następnie ponownie ją zwijam. Na wierzchu posmarowałam roladę pozostałością kremu czekoladowego i posypałam posypką czekoladową. Schłodzić w lodówce przed podaniem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !