Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kremowy ambasador

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 szkl.
cukier 1 szkl.
prosek do pieczenia 1 lyzeczka
jaja 6 szt.
kisiel cytrynowy
galaretka brzoskwiniowa
masa
masło 2 szt
cukier 1.5 szkl.
żółtko jajek 7
kakao 3 lyzki
mleko 3 szkl.
budyń waniliowy 2
Puszka brzoskwiń
gorzka czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: kremowy ambasador

Zoltka utrzyj z cukrem na parze. wsyp polowe maki ,proszek do pieczenia oraz kisiel. wymieszaj. piane z bialek wymieszaj z ciastemi na koniec dodaj reszte maki .piecz 40 minut w 180 st. MASA: 2.5 szklanki mleka zagotuj z cukrem. zoltka rozmieszaj ,dodaj reszte mleka i budyn. wymieszaj aby skladniki sie polaczyly a nastepnie dodaj do gotujacego sie mleka . mieszaj aby nie zrobily sie grudki . .ostudzona mase ucieraj z maslem . podziel na dwie czesci ,do jednej dodaj kakao i pol tabliczki pokruszonej czekolady . a druga pozostaw biala. Brzoskwinie odsacz z zalewy.czes owocow pokroj w niewielka kostke i dodaj do masy bialej ..syropem z brzoskwin nasacz ciasto . Na biszkopcie najpierw wyloz mase ciemna ,nastepnie nase biala .NA masie bialej poukladaj kawaleczki brzoskwini i zalej je tezejaca galaretka .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 23.10.2012 22:52
ale chętnie bym go zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak