Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowy schab w cieście drożdżowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości pół kg
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki
sól, pieprz
mąka ok 1,5 szklanki
masło łyżka
jajko 2
cukier szczypta
drożdże 15dag

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowy schab w cieście drożdżowym

Schab oczyścić, błony odciąć. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem,solą i pieprzem i podsmażyć na maśle.
Ciasto: Szklankę mąki przesiać. Drożdże rozpuścić ze szczyptą cukru w odrobinie wody i zostawić na 10min.Dodać do mąki razem z łyżką stopionego masła i jajkiem.Wyrabiać ciasto dodając mąkę do jednolitej konsystencji(ciasto ma być delikatne i rozciągliwe).Odstawić na h. Rozwałkować,posmarować zmiksowaną natką pietruszki i ułożyć schab.Zawinąć i posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec ok 45min w 180stopniach ( w trakcie pieczenia 2-3 razy podlewać roztopionym masłem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada12302 30.11.2010 21:58
bardzo dobre
polly66 28.11.2010 18:45
jak zwykle zapomniałam o czymś- do mąki szczypta soli:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak