Sposób przygotowania

Schab oczyścić, błony odciąć. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem,solą i pieprzem i podsmażyć na maśle.
Ciasto: Szklankę mąki przesiać. Drożdże rozpuścić ze szczyptą cukru w odrobinie wody i zostawić na 10min.Dodać do mąki razem z łyżką stopionego masła i jajkiem.Wyrabiać ciasto dodając mąkę do jednolitej konsystencji(ciasto ma być delikatne i rozciągliwe).Odstawić na h. Rozwałkować,posmarować zmiksowaną natką pietruszki i ułożyć schab.Zawinąć i posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec ok 45min w 180stopniach ( w trakcie pieczenia 2-3 razy podlewać roztopionym masłem).

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    jak zwykle zapomniałam o czymś- do mąki szczypta soli:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !