Sposób przygotowania

ze skladnikow na biszkopty pieczemy 3 biszkopty. Ubijamy 4 bialka ,dodajemy4 lyzki cukru,4 zoltka oraz po 1,5 lyzki maki pszennej i ziemniaczanej.Skladniki mieszamy i pieczemy biszkopt 20 minut. tak samo robimy dwa pozostale biszkopty z tym ze do jednego dodajemy kakao a do drugiego dodajemy kisiel wisniowy. MASA JABLKOWA;jabkla myjemy i kroimy w niewielka kostke zasypujemy cukrem i zagotowujemy w rondelku.mase jabklowa dzielimy na dwie czesci do jednej dodajemy galarektke agrestowa a do drugiej galaretke wisniowa..MASA BUDYNIOWA;z podanych skladnikow robimy mase budyniowa .gdy zastygnie ucieramy ja z margaryna . .na blasze ukladamy jeden biszkopt jasny na niego dajemy 1/4 masy budyniowejna to zielona mase jabklowa to smarujemy znow masa budyniowa i przykrywamy biszkoptem ciemnym.Nastepnie na cienmnego biszkopta dajemy mase budyniowa na nia mase jabklowa czerwona na to mase budyniowa i przykrywamy rozowym biszkoptem.Wierzch polewamy roztopiona ciemna i biala czekolada.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    super musze wypróbowac
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    ale super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !