Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory faszerowane tuńczykiem z czosnkiem i czerwona cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 8 szt
tuńczyk 200 g
majonez 100 g
ząbek czosnku
Żelatyna wieprzowa Prymat 10 G
sól, pieprz
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory faszerowane tuńczykiem z czosnkiem i czerwona cebulą

czosnek drobno posiekać, tuńczyka przetrzeć przez sito, pomidory umyć, odciąć wierzchołki i usunąć pestki. opruszyć solą i postawić do góry dnem aby zciekł z nich sok.
żelatynę zalac 3 łyżkami zimnej wody i odstawić na 5 minut. nestepnie zagotować i odstawic aby ostygła. płynną galaratę wymieszać z majonezem, tuńczykiem, cebulą i czosnkiem.
pomidory nadziac farszem i schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak