Sposób przygotowania

ziemniaki obieramy i kroimy w kostke, gotujemy w wodzie z kostka, jak zaczna sie gotowac to dodajemy pokrojoną w talarki marchewke, a za 10 minut dorzucamy zszatkowaną kapuste włoską. Doprawiamy do smaku przyprawami. Pod koniec gotowania gdy wazywa są miekkie dodajemy łyzke posiekanego koperku świeżego lub mrożonego, po zdjeciu z ognia łaczmy ze śmietanka i jemy

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    kapuśniak ?
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    nie to nie kapusniak, kapusniak jest z miesem i jest bardzo gęsty, poza tym dodaje sie wtedy białą kapustę. Ja zrobiłam zwykłą zupkę warzywną z dodatkiem włoskiej kapusty aby miała lepszy smak:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !